Skip to main content

Rumah Hantu Terbesar dan Paling Mengerikan di Dunia





Rumah hantu yang terletak di Jepun ini telah diakui oleh Guiness Book of World  Record sebagai rumah hantu terbesar dan paling menakutkan di dunia.


Bangunan tua ini diubah menjadi rumah hantu dalam bentuk sebuah hospital. Berbeza dengan rumah hantu yang lainnya, rumah hantu ini tidak memiliki path atau direction yang sudah ditentukan. Para pengunjung diharuskan berjalan sendiri.



Info Ringkas:
  • Di dalam rumah hantu ini juga terdapat banyak pintu dan tingkap yang harus dibuka manual oleh para pengunjung. Selain penataan interior yang mengerikan, rumah hantu ini juga dipenuhi oleh para pekerja yang dihias ngeri dalam pelbagai jenis karakter hantu
  • Pengunjung boleh memasuki rumah hantu ini dalam kelompok seramai 2 atau 3 orang. Tidak hanya terlihat nyata, rumah hantu ini juga mempunyai bau menusuk untuk menambahkan rasa ngeri. 
  • Bangunan rumah hantu ini panjangnya 700m. Diperlukan sekitar 50 minit untuk berjaya keluar dari bangunan ini, itupun jika anda tidak tersesat. Tentunya, para 'hantu' juga selalu siap siaga untuk membantu anda keluar dari bangunan ini.
  • Rumah hantu ini penuh dengan lika-liku jalanan kecil di mana para pengunjung biasanya akan tersesat. Audio juga dipasang full volume yang merupakan suara teriakan hantu dan suara-suara lain yang menyeramkan. 
  • Kerana terlalu menakutkan, banyak pengunjung wanita yang terluka kerana jatuh / genggaman tangan yang terlalu kuat. 

Lagi gambar-gambar menarik:












sumber: http://sourceflame.blogspot.com

Comments

  1. ini baru rumah hantu paling seram.....patut mencoba masuk

    ReplyDelete
  2. en billy saya dah masuk rumah hantu ni. bagi saya memang seram. masa beratur tunggu giliran ramai gila perempuan menangis macam kena histeria. ada yg tergolek jatuh dari pintu exit tu. pasal sesat tu sebenarnya tak sesat pun sebab ada anak panah yg akan tolong kita ke pintu exit. bagi yg nak masuk rumah hantu ni saya nak ingatkan sila tengok lantai sahaja. kalau tengok sekeliling memang pada masa tu jugak anda akan pengsan. dengan patung hantu yg real, darah bersepah, bau yg tengik. peh memang seram la. untuk maklumat lanjut rumah hantu ni terletak kat Fuji-Q Amusement Park, daerah Yamanashi, Jepun. kat sini pun ada roller coaster yg gila punya. siapa yg buang tebiat ja yg naik. haha maklumat lanjut pasal runah hantu ni ada kat webpage link ni
    http://www.fujiq.jp/en/attraction/senritsu.html

    ReplyDelete
  3. mcm best jer...

    ReplyDelete
  4. Greetings admin
    I like your topic, after reading your article very helpful at all and can be a source of reference
    I hope others can feel the same benefits as me
    I will wait for your next article updates
    Thank you, for sharing
    vimax |
    vimax asli |
    obat pembesar penis |
    vimax canada |

    ReplyDelete
  5. [url=http://nour-clean.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D9%85%D9%83%D8%A7%D9%81%D8%AD%D8%A9-%D8%AD%D8%B4%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%85%D8%A7%D9%85//]شركة مكافحة حشرات بالدمام
    [/url]
    [url=http://nour-clean.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D9%83%D8%B4%D9%81-%D8%AA%D8%B3%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%85%D8%A7%D9%85//]شركة كشف تسربات بالدمام[/url]
    [url=http://nour-clean.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%85%D8%A7%D9%85//]شركة تنظيف بالدمام[/url]
    [url=http://nour-clean.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D9%86%D9%82%D9%84-%D8%A7%D8%AB%D8%A7%D8%AB-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%85%D8%A7%D9%85//]شركة نقل اثاث بالدمام
    [/url]
    [url=http://nour-clean.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%B1%D8%B4-%D9%85%D8%A8%D9%8A%D8%AF-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%85%D8%A7%D9%85//]شركة رش مبيد بالدمام
    [/url]
    [url=http://nour-clean.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%B9%D8%B2%D9%84-%D8%A7%D8%B3%D8%B7%D8%AD-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%85%D8%A7%D9%85//]شركة عزل اسطح بالدمام[/url]
    [url=http://nour-clean.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81-%D8%AE%D8%B2%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%85%D8%A7%D9%85//]شركة تنظيف خزانات بالدمام


    [/url]
    [url=http://nour-clean.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81-%D9%85%D8%AC%D8%A7%D9%84%D8%B3-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B1%D9%8A%D8%A7%D8%B6//]شركة تنظيف مجالس بالرياض[/url]
    [url=http://nour-clean.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81-%D8%AE%D8%B2%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B1%D9%8A%D8%A7%D8%B6-%D9%85%D8%B9-%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%B2%D9%84-%D9%88%D8%A7%D9%84//]شركة تنظيف خزانات بالرياض مع العزل والتعقيم[/url]

    [url=http://nour-clean.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81-%D9%81%D[url=http://nour-clean.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D9%85%D9%83%D8%A7%D9%81%D8%AD%D8%A9-%D8%AD%D8%B4%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%85%D8%A7%D9%85//]شركة مكافحة حشرات بالدمام
    [/url]



    [/url]

    [url=http://nour-clean.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81-%D9%81%D9%84%D9%84-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B1%D9%8A%D8%A7%D8%B6//]شركة تنظيف فلل بالرياض[/url]
    [url=http://nour-clean.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D9%83%D8%B4%D9%81-%D8%AA%D8%B3%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D9%8A%D8%A7%D9%84%D8%B1%D9%8A%D8%A7%D8%B6//]شركة كشف تسربات يالرياض[/url]
    [url=http://nour-clean.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%B1%D8%B4-%D9%85%D8%A8%D9%8A%D8%AF-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B1%D9%8A%D8%A7%D8%B6//]شركة رش مبيد بالرياض[/url]

    [url=http://nour-clean.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D9%85%D9%83%D8%A7%D9%81%D8%AD%D8%A9-%D8%AD%D8%B4%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B1%D9%8A%D8%A7%D8%B6//]شركة مكافحة حشرات بالرياض[/url]




    ReplyDelete
  6. Greetings admin
    I like your topic, after reading your article very helpful at all and can be a source of reference
    I will wait for your next article updates
    Thank you, for sharing

    penirum

    penirum asli

    Titan Gel

    Vimax

    Hammer Of Thor

    ReplyDelete
  7. THANK YOU for his article bro, this is very helpful and useful
    I hope to see your other articles

    Obat Pembesar Penis
    Extenze
    Extenze Asli

    ReplyDelete
  8. THANK YOU for his article bro, this is very helpful and useful
    I hope to see your other articles

    Klg
    Testo Ultra
    Penirum
    Vimax
    Hammer Of Thor

    ReplyDelete
  9. THANK YOU for his article bro, this is very helpful and useful
    I hope to see your other articles

    Obat Pembesar Penis
    Extenze
    Viagra
    Vakum Bathmate
    Proextender
    Vakum Pembesar
    Titan Gel

    ReplyDelete
  10. THANK YOU for his article bro, this is very helpful and useful
    I hope to see your other articles

    Obat pembesar Penis
    Hammer Of Thor
    Hammer Of Thor Asli
    Extenze
    Ciri Ciri Eztenze Asli

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.